Nasza strona firmowa
Nasza oferta deweloperska
Rekomendacje

g1

g2

g3

g4

kanapki bankietowe

MENU PODSTAWOWE

Menu  podstawowe „Dworek”

grupa min. 12 osób 

Team of young chefs preparing delicatessen dishes

PODANE ZESTAWY SA TYLKO WYBRANYMI PRZYKŁADAMI, NASI KUCHARZE PRZYGOTUJĄ DOWOLNIE SKOMPONOWANE MENU. CENA ZA DWUDANIOWY OBIAD ZACZYNA SIE OD 15 ZŁ.

 

 

 

Zupy (prosimy o wybór  dwóch)

  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Żurek staropolski w chlebku
  • Zupa tajska
  • Zupa czosnkowa z serem kozim
  • Rosół z makaronem 

Mięsa i Ryby – 2 kawałki/os. (prosimy o wybór dwóch mięs i ryby)

  • Filet z kurczaka faszerowany (np. szpinak i ser feta, pieczarki, z serem i z papryką)
  • Schab w sosie śliwkowym
  • Karczek pieczony w sosie borowikowym
  • Rumsztyk staropolski
  • Indyk pieczony w sosie serowo-pieczarkowym
  • Rolada śląska
  • Dorsz panierowany 

Dodatki skrobiowe (prosimy o wybór  dwóch)

  • Kasza gryczana z boczkiem po staropolsku
  • Ziemniaki purre ze śmietaną
  • Ziemniaki opiekane (kulki, półksiężyce)
  • Ryż biały lub z warzywami
  • Kluski śląskie

Dodatki warzywne (prosimy o wybór dwóch)

  • Kalafior, brokuły na parze  z masłem
  • Warzywa po prowansalsku
  • Grillowane warzywa
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z buraczków
  • Mix sałat z sosem szefa

Cena: 39 zł/os. netto

W cenie zestawu wliczono wodę niegazowaną z cytryną,  soki 50% jabłkowy i pomarańczowy.

Zachęcamy również do skorzystania z "Wiejskiego Stołu".

linia1
Menu podstawowe „Różana”

grupa min. 12 osób
 

Zupy (prosimy o wybór dwóch)

  • Krem z Brokuł
  • Krem Borowikowy
  • Zupa Gulaszowa
  • Zupa meksykańska
  • Kapuśniak z żeberkiem

Mięsa i Ryby  – 2 kawałki/os. (prosimy o wybór dwóch mięs i ryby)

  • Filet z kurczaka w sosie kurkowym
  • Zrazy w sosie myśliwskim
  • Cielęcina w sosie własnym
  • Roladki z kurczaka i boczku w sosie tymiankowym
  • Schab w sosie smocza jama
  • Sandacz z warzywami w sosie koperkowym
  • Łosoś w sosie cytrynowo-maślanym

Dodatki skrobiowe (prosimy o wybór dwóch)

  • Kasza gryczana z boczkiem po staropolsku
  • Ziemniaki purre lub gotowane w całości
  • Ziemniaki opiekane (talarki, wedgesy, dufinki)
  • Ryż biały lub z warzywami
  • Papardelle z masłem 

Dodatki warzywne (prosimy o wybór dwóch)

  • Brokuły z masłem
  • Warzywa po prowansalsku
  • Grillowane warzywa
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z buraczków
  • Mix sałat z sosem vinegret

Cena: 55 zł/os. netto

W cenie zestawu wliczono wodę niegazowaną z cytryną, soki 50% jabłkowy i pomarańczowy.

Zachęcamy również do skorzystania z "Wiejskiego Stołu"

linia1

Bufet Zimny

grupa min. 12 osób

  • Półmisek wędlin i serów
  • Śledź po opolsku
  • Śledź w oleju
  • Sałatka z grillowanego kurczaka
  • Tymbalik drobiowy z cytryną
  • Sałatka jarzynowa
  • Sos tatarski, sos cumberland
  • Pieczywo i masło

Cena: 15 zł/os. netto 

Dodatkowe propozycje do wyboru (cena netto/os.):

  • Półmisek mięs pieczonych – 12 zł
  • Rolada z indyka – 16 zł
  • Rostbef pieczony – 10 zł
  • Polędwica po angielsku – 27 zł
  • Łosoś wędzony – 28 zł
  • Ryba po grecku – 8 zł
  • Carpaccio – 30 zł
  • Tatar z polędwicy – 30 zł
  • Bruschetta z pomidorami – 3 zł
  • Kanapeczki dekoracyjne – 3 zł
  • Sałatka Caprese – 4 zł
  • Sałatka Bałkańska – 4 zł
  • Sałatka Cezara – 6 zł
  • Sałatka Grecka – 4 zł
  • Dip czosnkowy – 1 zł
  • Dip andaluzyjski – 1 zł
  • Sos paprykowy – 3 zł

W cenie zestawu wliczono wodę niegazowaną z cytryną, soki 50% jabłkowy i pomarańczowy.
 

linia1

Bufet Deserowy

grupa min. 12 osób

 

  • Tort szefa
  • Panna Cotta w sosie truskawkowym
  • Krem Brulle w sosie miętowym

Cena: 6,25 zł/os. netto

  • Mus Cytrynowy w sosie malinowym
  • Sernik wiedeński
  • Suflet czekoladowy z lodami waniliowymi

Cena: 12 zł/os. netto

  • Torcik z trzech musów na sosie truskawkowym
  • Sałatka owocowa
  • Gruszka z mascarpone w sosie czekoladowym

Cena: 18 zł/os. netto

linia1